SEVİYE SİSTEMİ

Esnek ve bilimsel seviye sistemimiz istediğiniz seviyeye, istediğiniz tempoda ulaşmanızı sağlar.

Seviyeler ve müfredat Avrupa Dil Standartlarına göre hazırlanır ve toplam altı seviyeden oluşur. Bir seviyeyi (kursu) tamamlama süresi, katıldığınız programa (standart, yarı yoğun ve yoğun program) göre bir buçuk aydan beş aya kadar değişir. Başlangıç, orta ve ileri seviye kurslarını başarıyla tamamlayanlar final sınavına girerek sertifikalarını almaya hak kazanırlar. 

  • A1 (Başlangıç seviyesi 1)
  • A2 (Başlangıç seviyesi 2)
  • (Başlangıç seviyesi Türkçe sertifikası)
  • B1 (Orta seviye 1)
  • B2 (Orta seviye 2)
  • (Orta seviye Türkçe sertifikası)
  • C1 (İleri seviye 1)
  • C2 (İleri seviye 2)
  • (İleri seviye Türkçe sertifikası)

A1 Seviyesi (Başlangıç 1): Günlük yaşamınızda kullandığınız basit cümleleri kurabilirsiniz. Alışverişler sırasında yapılan ikili konuşmaları anlamaya başlarsınız. Kendinizi tanıtabilir, bir nesne hakkında sorular sorabilir ve nesneyi tanımlayabilirsiniz. Alışveriş sırasında ürünlerin fiyatlarını sorabilirsiniz. Sinema, restoran, alışveriş merkezi, vb. yerlerin nerede olduğunu sorabilir ve nerede yaşadığınızı söyleyebilirsiniz. Taksi, dolmuş, otobüs, vb. ulaşım araçlarında nereye gitmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

A2 Seviyesi (Başlangıç 2):  Diğer kişilere ailenizi, arkadaşlarınızı ve mesleğinizi anlatabilir, otellerde veya restoranlarda rezervasyon yaptırabilir ve alışveriş yaparken Türkçeyi daha fazla kullanmaya başlayabilirsiniz. Yakın çevreniz ve başınızdan geçen olaylarla ilgili basit cümleler kurabilirsiniz ve alanınızla ilgili kelime dağarcığınızı kullanarak Türklerle iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı ve taleplerinizi ifade edebilir ve karşı tarafın ihtiyaçlarını ve taleplerini sorabilirsiniz. Otellerde, restoranlarda, alışveriş merkezlerinde veya seyahatlerinizde yaşadığınız sorunları ifade edebilir ve karmaşık olmayan sorunları kendi başınıza çözebilirsiniz.

B1 Seviyesi (Orta 1): Gazete makalelerini anlamaya ve günlük yaşamınızda kullandığınız daha karmaşık cümlelere hâkim olmaya başlarsınız. Yapmanız gereken ya da yapmanızın zorunlu olduğu şeyleri ifade edebilirsiniz. Bazı makalelerin konusunu anlayabilir ve deneyimlediğiniz olaylar hakkında bilgi verebilirsiniz. Anlaşma ve ikna diyalogları kurabilirsiniz. Bu seviyede, öğrencilerin özgüvenleri önceki seviyelere kıyasla çok daha yüksek olur.

B2 Seviyesi (Orta 2): Özellikle ilgi alanınıza giren gazete makalelerini, radyo ve televizyonda yer alan konuşmaları anlayabilirsiniz. Duygularınızı ve fikirlerinizi daha akıcı ve hızlı bir şekilde ifade edebilirsiniz. Anlaşma ve ikna diyalogları kurmaya başlayabilirsiniz. Daha zor makalelerin konularını anlayabilir ve ilgi alanlarınıza giren terimleri kullanarak diyaloglar kurabilirsiniz. İnternet ortamında her şeyi arayabileceğiniz gibi, toplantı veya seminer gibi Türkçe etkinliklerde olan biteni daha çok anlamaya başlarsınız.

C1 Seviyesi (İleri 1): Ekonomi, siyaset, güvenlik, bilim ve sanat gibi belirli bir alanda yazılmış makale ve metinlerin çoğunu anlayabilir ve özetleyebilirsiniz. Açık açık söylenmemiş ancak ima edilen anlamları yakalayabilirsiniz. Konuşmanızın tonunu diyalog kurduğunuz hedef kitleye göre değiştirebilir ve dilinizi daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. Tartışmalara katılabilir ve farklı fikirler sunmak suretiyle görüşünüzü sözlü veya yazılı olarak savunabilirsiniz. Belirli konulara yönelik düzenlenen Türkçe toplantıları veya seminerleri anlayabilir, not alabilir ve bu notları baştan yazabilirsiniz.  İlgi alanlarınızdan biri için kolaylıkla sunum yapabilirsiniz.

C2 Seviyesi (İleri 2): Okuduğunuz dergi ve romanları anlayabilir, bunlarla ilgili yazılı veya sözlü yorum yapabilirsiniz. Toplantı, mahkeme ve tartışmalardaki konuşmaları kolaylıkla anlayabilir ve iş görüşmelerine katılabilirsiniz. Artık diğer kişilerin Türkçe seviyesini de gözlemlemeye başlarsınız. Neredeyse dinlediğiniz ve okuduğunuz her şeyi anlayabilirsiniz. Bir taraftan konuşmanızın tonunu duygularınıza göre mükemmel bir şekilde ayarlayıp etkileyici ve akıcı konuşmalar yaparken, diğer taraftan kurduğunuz cümle yapısını konuşmakta olduğunuz kişi farkına varmadan önce değiştirerek hatalarınızı ustaca düzeltebilirsiniz.

 

İLGİLİ