GÜNCEL
/// YÖS

  • 1YÖS KILAVUZU 2021
  • 2YÖS: SIKÇA SORULAN SORULAR

YÖS KURSU

Türkiye'de okumayı hedefliyorsanız, Türkiye'deki üniversitelere girmenin anahtarı YÖS’tür.

YÖS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı), Türkiye’de üniversite okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitelere başvuru yapmak için kullandığı ve temel öğrenme becerilerini ölçen bir sınavdır. Temelden başlayan, yoğun ve özel olarak hazırlanmış bir eğitim programı aracılığıyla, sınav gününde potansiyelinize tam olarak ulaşmamanız için hiçbir neden yoktur.

Hazırlık süreciniz öncesinde ve süreç esnasında, sınavda karşınıza çıkacak olan her alana yönelik çalışmalarınızı tam öğrenme metodu ile eksiksiz tamamlayabileceksiniz.

  • YÖS NEDİR?

    YÖS, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı öğrencilerin hazırlanması gereken ve Türkiye'deki üniversiteler tarafından kabul edilen bir giriş sınavıdır. Çoktan seçmeli ve cevapların kâğıt üzerine kurşun kalemle işaretlendiği bir testtir. YÖS puanını kabul eden bölümlerin listesi ve sınav sonuçları üniversitelerin tarafından yayınlanır.

  • YÖS’ÜN FORMATI NASILDIR?

    YÖS iki sınavdan oluşmaktadır: Temel Öğrenme Becerileri Testi ve Türkçe Dil Yeterlilik Testi.

    "Temel Öğrenme Becerileri Testi" öğrencilerin soyut muhakeme yetisini değerlendirir. Özellikle %100 İngilizce öğretim olan bölümleri tercih edecek olan öğrencilerin Türkçe Dil Yeterlilik sınavına girmeleri zorunlu değildir. Bu sınav, öğrencinin sadece ilk akademik yılında Türkçe Hazırlık Sınıfına katılım potansiyelini belirlemekte olup, üniversite kayıt sürecinde bu sınavın sonucuna gerek duyulmamaktadır. Öğrenciler sınava üniversitelere kaydolduktan sonra ve YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) sırasında da girebilirler. Bu sınav, sadece Türkçe bir programa kabul edilen adayın bu programa hemen başlayıp başlayamayacağına karar vermek için yapılmaktadır.

  • NEDEN PUZA?

    YÖS HAZIRLIK PROGRAMIMIZ

    YÖS sınavlarına, her yıl birçok farklı ülkeden öğrenciler katılmaktadır. Bu öğrencilerin lisede gördükleri eğitim sistemleri ve hazır bulunuşlukları birbirinden çok farklıdır. Puza Akademi olarak uyguladığımız Tam Öğrenme Sistemi ile, öğrenciler öğrenimlerine, seviyelerine göre oluşturulmuş sınıflarda her konuyu temelinden başlayarak öğrenirler. İşlenen konular birbirleri ile bağlantılı olduğundan ve yarım öğrenilen bir bilgi tüm hazırlık sürecini etkileyeceğinden, öğrenci bir konuyu tam olarak öğrenmeden öğrenmeden, diğer konuya geçilmez.

    YÖS hazırlık sürecinizde doğru kaynakları kullanmak çok önemlidir. YÖS sınavında soru tiplerini çok iyi tanımalı ve her bir soruyu analiz edebilecek derecede konuyu derinlemesine öğrenebilmelisiniz. Her bölümde uygulamanız gereken teknikleri öğrenmeli ve bunları uygulayabilmelisiniz. Puza Akademi olarak, yapılmış olan tüm YÖS sınavlarını analiz ederek, eksiksiz bir müfredat oluşturduk. Öğrencilerin, karşılaşabilecekleri her tür soru tipini rahatlıkla çözebilmeleri için, eğitim materyallerimiz Tam Öğrenme Metodu esas alınarak hazırlanır. Bu materyaller her yıl yeni yapılan sınavlar incelenerek güncellenir.  Eğitim süreci boyunca profesyonel ekibimiz tarafından hazırlanmış olan akıllı tahta materyalleri, her ders saati sonrası yapılan quiz testleri, her ders sonunda verilen ödev testleri, haftalık konu analizi sınavları, aylık olarak düzenlenen Genel Tarama Sınavları, konular bittiğinde eksikleri belirlemek için her gün uygulanan hata bulma sınavları ve sonrasında her gün uyguladığımız deneme sınavları ile sınırsız soru çözme imkanından faydalanırsınız.

    YÖS sınavlarında yüksek puanlara ulaşmak için sınav sırasında uygulayacağınız yöntemler de çok önemlidir. Sınavda zamanın doğru kullanılması, dikkatsizliğin sıfıra indirilmesi, sınav kaygınızın kontrol edilebilir bir düzeyde olması, sınavda göstereceğiniz başarıda en önemli etkenlerdir. Yıl boyunca yaptığımız seminerlerle, danışmanlarımız öğrencilere turlama tekniğinin ve sıfırlama tekniğinin tüm inceliklerini açıklarlar ve uyguladığımız sınavlarda bu tekniklerin öğrenilip öğrenilmediğini kontrol ederler. Bunun dışında düzenlediğimiz motivasyon ve sınav kaygısı kontrolü seminerleri ile danışmanlarımız öğrencilerimizin sınavlara doğru bir psikoloji ile girebilmelerini sağlarlar.

    YÖS hazırlığı sürecimizde öğrenciler anlık olarak takip edilir ve danışmanlarımız velilere öğrencilerin devamsızlık durumlarını, ödev tamamlama durumlarını, sınav başarı durumlarını rapor ederler. Ayrıca öğrencilerimiz ve velilerimiz Puza Aplikasyonlarımızdan devamsızlık, ödev, sınav, üniversite başvuru durumlarını anlık olarak görüntüleyebilirler.

    Siz de YÖS sınavlarına  profesyonel yöntemlerle hazırlanmak ve başarınızı garanti altına almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    PROGRAMIN İÇERİĞİ

    • YÖS hazırlık programı sadece YÖS öğrencilerine tahsis edilmiş olan ayrı bir binada düzenlenmektedir.
    • Program boyunca öğrencilere Matematik1, Matematik2, Geometri ve IQ derslerinin eğitimleri verilir.
    • Puza Yayın Ekibi tarafından hazırlanan uygulama testleri ve ödev testleri öğrencilerimize günlük olarak verilir. Bu testler öğretmenlerimiz tarafından günlük olarak kontrol edilir ve raporlanır.
    • Konu Tarama Sınavları: Her haftanın sonunda Matematik, Geometri ve IQ derslerinde o hafta işlenen konulardan üç farklı sınav yapılır. Bu sınavlar analiz edilerek, öğrencilerin varsa eksik oldukları noktalar tespit edilir. Bu eksiklerin giderilmesi amacı ile ek ders programları yapılır.
    • Genel Tarama Sınavları: Öğrencilerin geçmiş haftalarda öğrendikleri konuları unutmamaları ve önceki konularla ilgili pratiklerini devam ettirebilmeleri amacı ile Aylık Genel Tarama Sınavları düzenlenir. Bu sınavlar, öğrencilerin işledikleri konuya kadar olan konuları kapsar. Bu sınavlar analiz edilerek, öğrencilerin varsa eksik oldukları noktalar tespit edilir ve bu eksiklerin giderilmesi amacı ile ek ders programları yapılır.
    • Eksik Belirleme Testleri: Konuların tümü işlendikten sonra, her ders türü için tüm konuları içeren sınavlar düzenlenir. Bu sınavlarda tüm soru tipleri test edilir. Bu süreç boyunca belirlenen eksikler ek ders programı ile giderilir.
    • Uygulama Testleri ve Workshoplar: Uygulama testleri ve workshoplar öğrencilerin zayıf alanlarına odaklanmalarına ve puanlarını yükseltmelerine yardımcı olur. Bu çalışmalarda belirlenen spesifik problemlerle ilgili olarak  gerek küçük gruplar kurularak, gerekse birebir derslerle workshoplar yapılır.
    • Deneme Sınavları: Hazırlığın son döneminde, öğrenciler konu eksiklerini kapatmış bir şekilde her gün uygulanan Deneme Sınavları’na girerler. Puza Akademi ekibinin sınava tamamen paralel hazırladığı deneme sınavlarının yanı sıra geçmiş yıllarda yapılan YÖS sınavlarını da test etme fırsatı bulurlar. Üniversitelerin düzenlediği YÖS sınavlarında bazen iki farklı sınav aynı günde ve farklı saatlerde yapıldığından, öğrencilerin bu tempoya alışabilmesi için deneme sınavlarının bir döneminde sabah ve öğle iki farklı sınav uygulanır.  Bu sınavlardan önce seminerlerde öğrendikleri sınav tekniklerini uygulayıp uygulayamadıkları, spesifik problemler yaşayıp yaşamadıkları ölçülür. Bu problemler her sınav sonrası kapatılarak, gerçek sınav öncesinde öğrencilerin en yüksek potansiyellerine ulaşmaları sağlanır.
    • Uyguladığımız tüm sınavların çözümlerine yönelik videolar öğrencilerin izleyebilmesi için Puza Mobil Uygulamasında paylaşılmaktadır.
    • Öğrencilerimiz ve velilerimiz Puza Aplikasyonlarımızdan devamsızlık, ödev, sınav, üniversite başvuru durumlarını anlık olarak görüntüleyebilirler.

     

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

HABERLER

İLGİLİ